Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Diete

Dieta cu legume purpurii

Dieta cu legume purpuriiDe când a ieșit la iveală dieta cu legume purpurii și cafea verde, nu a făcut decât să devină tot mai populară! Un regim excelent de detoxifiere, dieta cu legume purpurii și cafea verde poate fi urmată în orice perioadă a anului, dă rezultate rapide și nu îți influențează negativ sănătatea, ba dimpotrivă!

Ce este dieta cu legume purpurii?

Dieta cu legume purpurii sau mov este un regim alimentar de detoxifiere, care presupune consumul exclusiv de produse de culoare violet – vinete, linte, conopidă mov, cartofi mov, varză roșie, sfeclă, ceapă roșie etc. Lor li se pot adăuga și fructe mov-albastre, precum afinele, prunele, strugurii, murele, cireșele negre ș.a. Fiind vorba despre o dietă restrictivă – deși alimentele pe care le include sunt bogate în substanțe hrănitoare, ar trebui urmată o dată sau de câteva ori pe săptămâna pentru a da rezultatele scontate: multe kilograme în minus și un tonus de invidiat!

De ce să o combinăm cu cafeaua verde?

Dieta este recomandată mulțumită conținutului mare de antioxidanți de care au parte legumele și fructele purpurii, cât și cafeaua verde. Antioxidanții din cafeaua verde sunt prezenți într-o cantitate mai mare decât cei din cafeaua prăjită. În mod special acizii clorogenici, o ramură din familia compușilor fenolici, și metabolitul lor, acidul ferulic, se găsesc la un nivel mai inalt în cafeaua verde, o parte din ei fiind pierduți de regula în procesele de prăjire. Acizii clorogenici (CGA) au efecte biologice de tip antiinflamator și antioxidant. Principalii compuși din cafeaua verde sunt acidul dicaffeoilquinic (diCQA)  și  acidul caffeoilquinic (CQA). Studii biochimice au arătat că ei au o excelentă biodisponibilitate, deci că îi putem absorbi și utiliza cu ușurință. Acest aspect este foarte important pentru ca antioxidanții din multe alimente, deși prezenți, nu ajung să fie folosiți din cauza imposibilității de a-i absorbi. Acești compuși protejează celulele împotriva degradării și a acțiunii nocive a radicalilor liberi, accelereaza procesul natural de vindecare, intăresc sistemul imunitar și contribuie la funcționarea optimă a tuturor sistemelor organismului uman.

Partea bună este că, dacă vrei să urmezi dieta cu legume purpurii și cafea verde pentru a-ți sculpta silueta și a avea o sănătate de fier, ai mai multe opțiuni. Cea mai drastica dintre ele implică un consum exclusiv de legume și fructe mov/albastre, însă poți oricând să te orientezi și către o versiune mai light, adică una care îți permite să savurezi și alte tipuri de alimente, câtă vreme incluzi în meniul zilnic porții generoase de legume purpurii și fructe asortate, bineînțeles în ambele tipuri de dieta este obigatoriu consumul de cafea verde, de două ori pe zi înainte de mese.

Dieta cu legume purpurii și cafea verde: reguli generale

Pentru a slăbi sănătos, fără a renunța la plăcerile tale culinare de zi cu zi, îți propunem o variantă ușoara a dietei cu legume purpurii asociată cu cafeaua verde. Mai exact, continui să mănânci ceea ce îți place (cu câteva excepții) dimineața și la prânz, urmând ca, în restul zilei, să te orientezi doar către legume și fructe purpurii. Pentru ca dieta să dea rezultate, este important sa o urmezi cel putin 3 săptămâni și înaintea meselor să consumi cafea verde (simplă sau cu ghimbir) de două ori pe zi.

Așadar, ce poți savura, mai exact? Pe lângă alimentele mov, mai ai liber la fructe și legume de alte culori, preferabil crude sau sotate, în niciun caz pregătite în ulei, lactate cu conținut mic de grăsimi, cereale integrale, pește și carne slabă. În schimb, spune „adio” temporar prăjelilor, sucurilor din comerț, prăjiturilor, produselor de patiserie și panificație din făină albă, mezelurilor, conservelor și lactatelor grase (lapte, unt, smântână, iaurt integral).

În cele din urmă, nu uita sa consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi, să iei masa de seara cel târziu la ora 18 și să consumi de doua ori pe zi, înainte de mese o infuzie de cafea verde (cu ghimbir sau fără).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizionate

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...