Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Rețete

Salate cu puține calorii pentru masa de Crăciun

salate pentru masa de craciun

Crăciunul se apropie cu rapiditate și probabil ai început să îți faci griji cu privire la meniu, mai ales dacă ești la dietă. Noi îți venim în ajutor și îți recomandăm câteva rețete de salate delicioase, cu puține calorii,  pe care să le pregătești pentru masa de Crăciun, ca aperitiv sau ca și garnitură.

Salatele sunt sănătoase, ușor de preparat, pline de nutrienți (vitamina A, vitamina C, vitamina K, calciu, fier și magneziu), te încarcă cu energie și ajută la digestie. Nutriționiștii recomandă să consumăm câte o salată pe zi pentru ca ficatul să funcționeze bine și să aducem organismului aportul necesar de vitamine, minerale și fibre. Legumele folosite trebuie să fie cât mai colorate și mai variate, pentru ca salatele să fie apetisante și să beneficiezi de cât mai mulți nutrienți.

Iată mai jos câteva rețete de salate care  pot înlocui cu brio garniturile preparate de obicei de Crăciun. Pont: nu trebuie să renunți la a prepara o salată dacă nu ai toate ingredientele necesare pentru ea. Înlocuiește-le pe cele lipsă cu ce ai în frigider sau adaugă altele noi pentru un plus de gust și savoare. Cu fructele uscate și semințele nu vei da greș niciodată!

 

Salată detox cu rucola, avocado și sfeclă pentru Crăciun

Ingrediente: 85 gr de rucola, 1 morcov, o sfeclă mică, ½ castravete, o legătură mica de ceapă verde, 1 avocado, 2 linguri de semințe de floarea-soarelui, 2 linguri de migdale crude, câteva semințe de dovleac.

Pentru dressing: sucul de la 2 lămâi, ½ linguriță de miere, ½ ceașcă de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt, sare de mare, piper negru, puțin praf de muștar

Mod de preparare: Se amestecă rucola cu legumele (morcovul bine mărunțit, sfecla tăiată cubulețe mici, castravetele tăiat în felii subțiri, pe lungime, avocado tăiat cuburi și ceapa verde, în felii subțiri). Se presară deasupra semințele și migdalele feliate. Se prepară dressing-ul. Într-un borcănel cu capac se amestecă sucul de lămâie și mierea, pentru a o dizolva pe cea din urmă. Se adaugă restul de ingrediente și se agită puternic până când acestea sunt amestecate bine. La final, se toarnă dressing-ul peste legume.

salata_masa_de_craciun

Salată de Crăciun cu năut, brânză feta și mere

Ingrediente: 200 gr năut fiert, 3 mere, rucola, 100 gr brânză feta, 2 lingurițe de hrean, o linguriță de zahăr, sare, piper, mentă proaspătă, 2 linguri ulei de măsline și 3 linguri de oțet balsamic.

Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu uleiul de măsline, oțetul balsamic și cu hreanul. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă năutul și merele tăiate bucăti. Se călesc puțin la foc iute pentru ca aromele să se întrepătrundă. După ce amestecul s-a răcit, se așează pe un pat de rucola. Se presară menta tocată și brânza feta tăiată cubulețe.

 

Salată de Crăciun cu broccoli, semințe și sfeclă

Ingrediente: 200 gr broccoli, 80 gr amestec semințe (floarea-soarelui, dovleac, susan), 250 gr sfeclă roșie fiartă, o lămâie, o lingură sos de soia, frunze de arpagic, 2 linguri ulei de rapiță, sare și piper.

Mod de preparare: Se rupe în buchețele broccoli-ul și se gătește la abur timp de 3-4 minute, până devine fraged. Într-o tigaie, se prăjesc semințele până devin aurii și peste ele se adaugă sosul de soia. Se amestecă broccoli-ul cu sfecla tăiată felii, cu semințele și frunzele de arpagic tocate mărunt. Pentru dressing se amestecă uleiul de rapiță cu sucul de la lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust.

 masa_de_craciun_salate

Salată de Crăciun cu orez brun și ton

Ingrediente: o ceașcă de orez brun cu bob lung, 2 cești cu apă, ton (2 cutii de 170 gr), puțin arpagic mărunțit, câteva măsline negre, tăiate mărunt, 2 linguri cu maioneză, 2 linguri cu smântână, sare și piper

Mod de preparare: Se pune orezul și apa într-o cratiță și se lasă pe foc până începe să fiarbă. Se reduce focul, se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic pentru 35 de minute, amestecând constant. Când orezul a absorbit toată apa, se transferă într-un bol și se lasă puțin la răcit. Se adaugă pe rând restul de ingrediente, se amestecă bine și se condimentează după gust.

 

Salată de Crăciun cu spanac, ouă și ciuperci

Ingrediente: 3 ouă fierte tari, 2 căni de spanac proaspăt, tăiat, ¾ cană de ciuperci albe tocate mărunt, oțet de zmeură

Mod de preparare oțet de zmeură: Se amestecă ½ cană de zmeură cu 3 linguri de oțet balsamic, cu o lingură suc de mere neîndulcit, cu o linguriță de ulei de rapiță și cu o linguriță de miere.

Mod de preparare: Se toacă mărunt doar unul dintre cele 3 gălbenușuri și cele 3 albușuri (cele 2 gălbenușuri rămase pot fi folosite la alte preparate). Într-un castron se amestecă spanacul, cu ouăle tăiate și cu ciupercile și se adaugă 1/3 cană din oțetul de zmeură preparat înainte.

 salata_craciun

Salată de Crăciun cu carne de curcan

Ingrediente: salată verde, o roșie, puțină ceapă sau praz, piept de curcan, câteva ciuperci crimini, o cană de fasole fiartă sau de la conservă, o lingură de semințe crude de floarea-soarelui sau dovleac, 2 linguri ulei de măsline, o lămâie, sare și piper

Mod de preparare: Pentru dressing se amestecă într-un borcănel uleiul de măsline cu sucul de la lămâie, cu sare și piper. Se taie roșia, ceapa, pieptul de curcan și ciupercile și se amestecă într-un castron cu restul ingredientelor. Se adaugă dressing-ul și se servește imediat.

 

Salată de Crăciun cu portocală

Ingrediente: o portocală dulce, un pumn de broccoli sau conopidă fiartă, două roșii mari, un ardei gras, jumătate de palmă de piept de pui (fiert, la cuptor sau pe grătar), sare și piper.

Mod de preparare: Se taie cubulețe toate ingredientele, se amestecă într-un bol și se condimentează cu sare și piper, după gust.

salate_pentru_masa_de_craciun

Masa de Crăciun este o ocazie ca toată familia să se întâlnească și să petreacă timpul împreună. Dacă dorești să încerci câteva preparate diferite în acest an, cu mai puține calorii, dar nu ai nicio idee cu privire la rețetele pe care să le alegi, te invităm să încerci cele 7 rețete prezentate mai sus și să te bucuri de numeroasele beneficii ale legumelor, alături de atmosfera magică pe care această sărbătoare o aduce în fiecare casă.

Salatele sunt o metodă simplă și plăcută de detoxifiere a corpului, ce au efecte pozitive asupra siluetei și sunt mâncate cu poftă de copii, dacă au o prezentare interesantă. Renunță așadar la garniturile care pică greu la stomac și alege pentru acest Crăciun sănătatea. Musafirii vor fi încântați de alegerile tale!

Poftă bună! 🙂

 

Sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5.

4 Comments

Cele mai vizionate

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...