Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Slăbit

Cele mai bune 8 ceaiuri pentru slăbit

ceai_pentru_slabit 

Ceaiurile pentru slăbit ar trebui incluse în orice cură, ca ajutor pentru eliminarea kilogramelor în plus. Pe lângă un regim alimentar sărac în grăsimi şi bogat în fructe şi legume proaspete şi activitate fizică, ceaiurile au numeroase proprietăţi benefice în arderea grăsimilor şi în detoxifiere.

Ceaiurile pentru slăbit te ajută să îţi cureţi corpul, contribuie la pierderea mai rapidă a kilogramelor şi la eliminarea excesului de apă. Ele au efect antioxidant, revigorant, energizant şi reduc chiar riscul apariţiei bolilor respiratorii şi cardiace şi pot fi consumate zi de zi înainte sau după masă. Cele mai recomandate sunt ceaiurile cu acţiune detoxifiantă, diuretică şi laxativă.

În articolul de astăzi, vă prezentăm beneficiile pe care ceaiurile pentru slăbit le aduc organismului, o listă cu cele mai bune ceaiuri pentru slăbit, precum şi câteva sfaturi utile pentru consumul lor.

 

Ceaiurile pentru slăbit:

– hidratează organismul

– accelerează metabolismul

– estompează senzaţia de foame

– stimulează digestia

– stimulează transpiraţia

– furnizează organismului substanţe antioxidante, vitamine şi minerale

– previn şi diminuează anumite boli

– echilibrează activitatea endocrină

 

Topul 8 al celor mai eficiente ceaiuri pentru slăbit este următorul:

1. Ceaiul verde Mate

Pentru că este foarte bogat în antioxidanţi, ceaiul verde arde caloriile, activează metabolismul, ajută la menţinerea greutăţii corporale şi stopează absorbţia grăsimilor. În plus, ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului sau a altor afecţiuni grave şi menţine organismul tânăr pentru mai mult timp. Se prepară prin infuzie şi sunt indicate 3-4 căni de ceai pe zi pentru slăbire.

ceai_pentru_slabit

 

2. Ceaiul de soc

Ceaiul de soc elimină toxinele din organism, are proprietăţi diuretice şi chiar laxative, fiind unul dintre cele mai recomandate ceaiuri pentru slăbit. Ceaiul de soc este aromat şi are un gust plăcut, dar poate fi consumat cu felii de lămâie pentru mai multă savoare. Ceaiul de soc se prepară prin infuzie: se toarnă 250 ml apă clocotită peste o linguriţă de flori şi se lasă acoperit 10-15 minute.

3. Ceaiul negru Pu Erh

Ceaiul negru Pu Erh este şi el foarte eficient în slăbire. La fel ca ceaiul verde Mate, intensifică metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor. Pu-Erh este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus. În plus, dacă este consumat pe termen lung, ceaiul Pu-Erh reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului, îmbunătățește vederea și are efecte anti-îmbătrânire. Se prepară prin infuzie şi se beau 2 căni de ceai pe zi, înainte sau în timpul mâncării.

4. Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este un alt aliat ideal pentru slăbire, deoarece mirosul de mentă blochează senzaţia de foame şi taie pofta de mâncare. Ceaiul de mentă ajută şi la buna funcţionare a digestiei, deci poate fi consumat şi după o masă mai copioasă. Se prepară prin infuzie: la 2 linguriţe de mentă uscată, se  toarnă 250 ml apă clocotită. Atenţie însă: dacă este consumat în exces, ceaiul de mentă constipă, aşa că nu bea mai mult de 3 căni pe zi. Cel mai bine este să fie alternat cu alte ceaiuri pentru slăbit.

5. Ceaiul de urzică

Ceaiul de urzică este şi el indicat în curele de slăbire, pentru că are un conţinut bogat de vitamine şi elimină apa acumulată în exces. Într-o cură, trebuie consumat aproximativ 1 litru de ceai de urzică pe zi (dimineaţa şi după masa de prânz), timp de 2 luni. Se prepară sub formă de infuzie: la 4-5 linguriţe de frunze uscate de urzică, se toarnă 1 litru de apă fiartă.

6. Ceaiul roşu

Ceaiul roşu, cunoscut şi sub numele de rooibos, este un excelent ceai pentru slăbit. Împiedică declanşarea senzaţiei de foame şi stocarea grăsimilor şi ajută la metabolismul glucozei în sânge. Ceaiul roşu este preparat din frunzele unei plante ce creşte doar într-o regiune din Africa de Sud.  Nu conţine cofeină, are puţine calorii şi un gust dulce, fiind perfect într-o cură.

ceai_pentru_slabit

7. Ceaiul alb

Ceaiul alb conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde. Acesta accelerează procesul de ardere al grăsimilor şi împiedică stocarea lor. Ceaiul alb este preparat din aceeaşi plantă ca şi ceaiul verde, doar că pentru el sunt folosite doar frunzele tinere ale plantei.

8. Ceaiul de coada calului

Ceaiul de coada calului este şi el foarte bun într-o cură de slăbire: ajută la detoxifierea organismului, eliminând toxinele din sânge. Se prepară prin decoct: la 1 litru de apă, se adaugă 5 linguriţe de plantă uscată şi se fierbe. Se bea toată cantitatea pe parcursul unei zile.

 

Alte ceaiuri pentru slăbit

Ceaiul de păpădie este un excelent depurativ şi diuretic. Se prepară prin infuzie şi se consumă două căni de ceai pe zi.

Ceaiul de anghinare ajuta mult procesul digestiv.  Ca ajutor într-o cură de slăbire, se bea timp de o lună, 2 căni de infuzie de anghinare pe zi.

Ceaiul de cozi de cireşe are efect diuretic şi depurativ. Elimină toxinele din sânge şi depozitele de grăsime.

Ceaiul din frunze de dud ajută şi el într-o cură de slăbire. Persoanele care vor să scape de kilogramele în plus, trebuie să prepare o infuzie dintr-o linguriţă de frunze uscate de dud la 250 de ml de apă fiartă şi să o consume după fiecare masă.

Ceaiul de rozmarin acţionează împotriva ţesutului adipos şi ajută la combaterea celulitei

ceai_pentru_slabit

 

Modul de preparare al ceaiurilor pentru slăbit

Există două moduri de bază pentru prepararea ceaiurilor: infuzia şi decoctul.

Pentru infuzie, se toarnă 250 ml de apă fierbinte, peste o linguriţă de plantă uscată. Se lasă acoperit pentru 15-20 de minute şi apoi se strecoară. Decoctul se prepară prin fierberea rădăcinilor şi tulpinilor plantelor, până la 30 de minute.

 

Sfaturi utile despre ceaiurile pentru slăbit

– Modul de preparare recomandat în slăbire este infuzia

– În curele de slăbire, ceaiurile se beau neîndulcite. Nici măcar cu miere.

– Într-o cură de slăbire, se recomandă între una şi trei căni pe zi, dar este bine să se înceapă cu o cană pe zi, pentru a vedea cum reacţionează organismul la ele.

– În funcţie de proprietăţile specifice, ceaiurile pentru slăbit se beau în anumite momente ale zilei, după cum urmează: ceaiurile depurative se beau înainte de masă, ceaiurile cu efect laxativ se beau după masă, seara, ceaiurile diuretice şi cele tonice nu se beau seara, iar ceaiurile cu efect calmant se beau seara, înainte de culcare.

– O cură cu ceai pentru slăbit poate să dureze între trei săptămâni şi trei luni, cu pauză după această perioadă

 

Sperăm că lista noastră te va ajuta în alegerea ceaiului perfect. Trebuie să ţii cont însă că pe lângă consumul zilnic de ceai, trebuie să ai şi un regim alimentar sănătos şi să faci mişcare, pentru o slăbire de durată. Altfel, grăsimea se va depune din nou şi vei lua din nou în greutate, indiferent de cura pe care o urmezi.

ceai_pentru_slabit

 

Sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5.

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Slăbeşte cu ajutorul ceaiului verde Mate! | Dieta pentru Tine

  2. Pingback: Ceaiul de soc este foarte bun în curele de slăbire – ardem kilograme

  3. Pingback: Iată care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit! – mereu la regim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizionate

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...