Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Detoxifiere

Detoxifierea de vară a organismului cu fructe şi legume

2

Detoxifierea este o pauză pentru organism recomandată de către toţi nutriţioniştii. O cură de detoxifiere nu înseamnă înfometare, ci alimentarea organismului cu nutrienţii esenţiali ce pot fi găsiţi în alimente care conţin multe vitamine, precum: fructe, legume, lactate.

O cură de detoxifiere are la bază excluderea din alimentaţie a produselor care conţin e-uri, substanţe chimicale, toxine, şi aduce cu sine începerea unui program de slăbire, care este indicat a fi cât mai sănătos şi cu rol de a contribui la crearea unui stil de viaţă sănătos.

Atenţie! Înainte de a începe o astfel de cură este indicat a consulta medicul, cu atât mai mult dacă suferiţi anumite afecţiuni.

Ce trebuie să facem înainte de a ne apuca de cura de detoxifiere?

–  Cu aproximativ 3 zile înainte de a începe detoxifierea eliminaţi din alimentaţie: cofeina, lactatele, zahărul, dulciurile, băuturile carbogazoase, sau oricare alt aliment procesat

–  De altfel, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, este recomandat a se bea o cană de apă călduţă amestecată cu lămâie şi ghimbir mărunţit

–  De asemenea, seara înainte de culcare încercaţi să beţi o cană de ceai (indicat este ceaiul verde neîndulcit).

Medicii nutriţionişti recomandă curele de detoxifiere bazate pe fructe şi legume deoarece organismul va beneficia de o purificare rapidă întărind astfel organismul. Important este ca fiecare dintre noi să ne simţim bine în pielea noastră la sfârşitul acestei cure, iar rezultatele vor fi vizibile doar dacă detoxifierea va fi ţinută cu stricteţe. Oricare altă abatere aduce cu sine încetinirea curei.

A nu se confunda cura de detoxifiere cu regimul de slăbit. Detoxifierea este de fapt startul pentru a începe o dietă de slăbit.

Când trebuie să ne gândim la o cură de detoxifiere?

  1.  când vrei să fii mai energic;
  2.  când vrei să începi un regim de slăbit sigur şi sănătos;
  3.  când te simţi obosit fizic sau psihic;
  4.  când ai probleme dese de sănătate;
  5.  când eşti convins că se merită o experienţă alimentară nouă şi sănătoasă pentru organismul tău;

  Iată câteva cure de detoxifiere bazate pe fructe şi legume recomandate de către nutriţionişti pe care le putem încerca chiar şi în sezonul cald:

–  Cura de detoxifiere 3-3 –  se procedează astfel: 3 zile se consumă fructe şi 3 zile legume. Este indicat consumul a 2/3 litri de apă/zi. Fructele şi legumele se consumă în orice cantitate doriţi

–  Cură de detoxifiere cu smoothie-uri – ele sunt indicate atât pe perioada curelor de detoxifiere, cât şi pe perioada dietelor de slăbit. Aceste smoothie-uri hrănesc ţesuturile şi celulele în timp ce tractul difestiv îşi revine. Pot fi consumate pe o perioadă de 6 zile.

–   Detoxifierea bazată pe supe de legume – cea mai indicată supă şi care dă rezultate este supa Gaspacho (supă rece de roşii). Avantajul acestei supe este acela că ingredientele îşi păstrează gustul şi nu se distrug prin fierbere. Supele sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale. Pe lângă supa Gaspacho, mai sunt şi alte supe care pot fi cure excelente de detoxifiere, precum: supa de varză, supa cu dovlecei şi spanac. Această cură de detoxifiere poate dura între 3-7 zile.

1

–  Sucurile din fructe/legume sunt de altfel recomandate dacă doriţi să începeţi o detoxifiere a organismului. Iată câteva variante de sucuri ce pot fi pregătite rapid chiar de acasă şi sunt indicate mai ales vara: sucul de struguri pe care poţi să-i storci întregi, sucul de mere, limonada cu miere de albine,  sucurile simple de legume: morcovi, spanac, pătrunjel, sfeclă roşie, broccoli, sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roşie şi suc de pătrunjel, sucul de morcovi combinat cu suc de sfeclă roşie şi spanac. Pentru a putea învinge foamea puteţi consuma fructele/legumele în stare solidă.

 

Iată câteva idei de reţete de smoothie-uri ce pot fi pregătite acasă

1) Smoothie cu fructe de pădure

Este nevoie de o ceaşcă de zmeură (congelată), o linguriţă de ghimbir răzuit, jumătate de ceașcă de lapte de migdale, o linguriță de miere de albine, o lingurițe de ghimbir proaspăt dat prin răzătoare, o linguriță de seminţe de in și o lingură de suc de lămâie. Se amestecă toate într-un blender şi se consumă la micul dejun.

2) Smoothie albastru

 Este nevoie de  o jumătate de banană, o jumătate de ceașcă de afine (congelate sau proaspete), un sfert de avocado tăiat cubulețe, o jumătate de ceașcă de lapte de migdale, o linguriță de pudră de spirulină, apă.  Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui blender. Acest smoothie ajută la detoxifierea organismului fiind un remediu antioxidant destul de puternic.

 3) Smoothie  cu măr şi ţelină
Smoothie-ul cu măr şi ţelină este ideal atât pentru detoxifiere, cât şi pentru slăbire.   Pentru acest smoothie este nevoie de un măr curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe, sucul de la o lămâie, o jumătate de varză kale sau câteva frunze de salată, o jumătate de legătură de pătrunjel, frunzele sau jumătate de tulpină de la o ţelină, o lingură de seminţe de in şi o jumătate de morcov. Se amestecă toate ingredintele într-un blender după care se adaugă apă după preferinţă. Pentru un gust mult mai bun adăugaţi lămâie şi măr.

3Important ! Aceste diete de detoxifiere nu se adresează persoanelor care sunt foarte active pentru că în cazul lor nevoile calorice cresc. Aşa că va fi mult mai bine pentru organism dacă aţi încerca să vă relaxaţi pe toată perioada curei.

În afară de curele de detoxifiere bazate pe fructe şi legume, organismul se mai poate purifica pentru câteva zile cu ajutorul unor ceaiuri care se consumă zilnic: ceai de soc, băuturi pe bază de alge în combinaţie cu alte substanţe care ajută la pierderea kilogramelor, ceai verde. Consumând câte o cană de ceai atât dimineaţa, cât şi seara, oraganismul dumneavoastră va avea parte de o curăţare sigură, rapidă şi sănătoasă.

Aceste cure de detoxifiere trebuie să fie însoţite şi de mişcare zilnică, iar sezonul cald permite acest lucru. Curele prespun un început de slăbire sănătos. De asemenea, pe toată perioada detoxifierii fiecare dintre noi are dreptul de a se informa despre ceea ce  înseamnă nutriţie pentru că este necesar să fim deschişi şi să vrem să învăţăm cum să avem grijă de corpul nostru.

 

Sursă foto: 1, 2 , 3

3 Comments

3 Comments

  1. Pingback: Vară… şi o detoxifiere pe măsură | Dieta pentru Tine

  2. Pingback: Când să ne gândim la detoxifiere? – ardem kilograme

  3. Pingback: De ce trebuie să alegem detoxifierea? – mereu la regim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cele mai vizionate

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...