Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
Adresa de email
Detoxifiere

Detoxifierea de toamnă, 6 reţete rapide

La fiecare schimbare de sezon este indicată o  cură de detoxifiere  pentru a ajuta organismul să elimine toxinele exo şi endogene acumulate, pentru a creşte imunitatea organismului şi redobândirea tonusului fizic şi psihic.

Dacă vara nu ţi-a fost atât de mult la îndemână pentru a elimina depozitele de grăsime nedorite, atunci toamna aceasta poate fi aliatul tău în slăbire.

 Fructele şi legumele sunt tot mai căutate în acest sezon astfel că te poţi gândi lejer la o detoxifiere. Mai mult decât atât, poţi să iţi faci anumite supe sau sucuri ce pot fi ideale în ceea ce priveşte eliminarea toxinelor din organism.

Fie că vorbim de o detoxifiere cu ananas  sau de oricare variantă de a curăţa organismul, trebuie să reţinem că o cură de detox este pasul cel mai sigur şi sănătos înainte de a ţine un anume regim de slăbit. Alimentaţia ocupă un rol major în ceea ce priveşte modul pe care îl alegi să slăbeşti.

Toamna aduce cu ea bogăţia de legume şi fructe, dar şi o serie de virusuri, depresii care duc chiar şi la o scădere a imunităţii organismului.

Alimentaţia are şi în acest caz un rol foarte important. Un organism care trece prin această fază de detoxifiere asimilează mai bine nutrienţii şi face faţă cu succes solicitărilor fizice şi psihice.

Înainte de a începe o anumită cură de detoxifiere (de toamnă) este indicat să faci un consult medical şi un set de analize complete. Nu uita că detoxifierea, respectiv slăbitul înseamnă şi sănătate pentru tine şi organism.

Detoxifierea de toamnă trebuie să respecte câteva etape esenţiale:

a) consumarea zilnică a celor 2 L de apă;

b) reducerea consumului de alcool, ciocolată şi cafea;

c) înlocuirea cafelei de dimineaţă cu ceai mate;

d) reducerea consumului de carne grasă, mezeluri, afumături, alimente din comerţ bogate în E-uri. Se poate opta pentru “hrana vie”, adica neprelucrată termic, cel puţin o dată pe săptămână şi se pot bea iaurturi, sana, chefir;

e) dupa adoptarea unui stil de viaţă sănătos urmează etapa propriu-zisă de detoxifiere, prin efectuarea unor cure de cateva zile (3 pana la 7-10 zile);

Diete de detoxifiere de toamnă, ideale pentru eliminarea kilogramelor

Detoxifiere cu prune – prunele se consumă cu 30 de minute înainte de mesele principale, fie sub formă de suc (un pahar înainte de fiecare masă). Totodată, se pot mânca 8-10 prune dimineaţa, înainte de micul dejun sau se pot mânca şi prune uscate (2 căni pe zi). Se poate folosi şi infuzia din flori de prun. Într-o cană cu lapte fiert se pune 1 linguriţă de plantă şi se bea cald. Acestă cură se poate ţine timp de 4 zile.

prune

Detoxifiere cu supă varză – este cea mai indicată şi folosită. Te ajută să scapi rapid de kilograme încă dinainte de a începe regimul de slăbit propriu-zis şi chiar îţi menţine sănătatea organismului.  Cura ţine 7 zile. În această săptămână întreaga alimentaţie implică un consum considerabil de varză crudă sau gătită (îndeosebi sub forma de supă).

Detoxifiere pe bază de ceaiuri – sunt recomandate în dietele de detoxifiere şi ajută la purificarea organismului eliminând toxinele şi excesul de apă. Ceaiuri, precum cel de mentă, coada calului sau de păpădie pot ajuta la curăţarea organismului de toxine. Se beau zi de zi, înainte de masă, timp de 2 luni.

Ceaiul Fit Tea, de exemplu, poate fi o alegere bună în ceea ce priveşte detoxifierea organismului. Se beau 2 căni de ceai pe zi, la interval de 4-5 ore, înainte sau în timpul mâncării. Pentru a avea efectele dorite, se recomandă să nu fie îndulcit.

Detoxifiere cu legume – timp de 2 zile se consumă numai legume şi apă plată. Legumele se consumă în orice cantitate. Va apărea senzaţia de foame, aşa că se pot mânca destul de des, însă fără niciun fel de adaos.

Detoxifiere cu sucuri naturale – blender-ul poate fi de mare ajutor. Cura de detoxifiere cu  sucuri din fructe este preferata multor persoane care vor să slăbească. Timp de 3 zile se pot consuma sucuri, shake-uri din fructe, însă FĂRĂ zahăr sau alţi îndulcitori. Cele naturale sunt indicate. Cel mai bun gust îl au sucurile din: caise, nectarine, piersici.

remedii-rapide-din-sucuri-naturale_size1

Detoxifiere cu lămâie şi ghimbir – apa cu lămâie a devenit duşmanul de temut al kilogramelor, iar dacă se mai adaugă şi ghimbir este şi mai sigur că toxinele se elimină. Băutura se va prepara cu două linguri de suc de lămâie şi două linguri de sirop de lemn dulce natural, amestecat cu o jumătate de litru de apă fierbinte sau rece. La acesta se adaugă puţin piper iute sau ghimbir pentru a îmbunătăţi gustul. Se beau aproximativ 6-8 pahare de 240 ml de suc cu lămâie cu ghimbir, timp de 7-10 zile, pentru rezultate maxime şi pentru a pierde în greutate.

Cu aceste diete de detoxifiere, ţinute înaintea unui regim de slăbire, sănătatea organismului tău nu va fi afectată. De asemenea, corpul va fi curăţat de toxine şi îşi va recăpăta energia. Detoxifierea naturală a sistemelor organismului pe timp de toamnă este indicată de către specialişti înainte de a recurge la un regim de slăbit, fie el şi însoţit de anumite suplimente alimentare.

Sursa foto: 1, 2, 3   

 

3 Comments

Cele mai vizionate

To Top

Fii mereu în voga

Primește cele mai noi și interesante articole, direct în inbox.
Adresa de email
Secure and Spam free...